Friday, November 12, 2010

almost 6 girl!


dah pandai merajuk...asyik nak kena dukung selalu...bila kena letak dlm ni dok berkerut kening dia...amani..amani...pastu asyik hisap jari kaki sampai lebam dah...sedap sgt ke kaki kamu tu...jgn nak kata tak cukup susu...dah sampai 2 mak yg susukan pun kalau tak cukup memang over...huhu

tido pun dah banyak aksi...


ayah selalu kata girl suka explore yg bukan2..haha yelah tersekat jari la tersekat badan la...







syukur alhamdulillah sihat walafiat amani ni...dah nak dekat 6bulan umur kamu girl...dah tu kalau nangis ade plak bunyi ''mmmuummyy......mummm...mmuummyyy.." haha so, here i am xjadi ibu dah..tukar jadi mummy plak...just bcoz she cries calling mummy everytime... then belum demam lagi alhamdulillah...seb mummy mmg ade nerves sikit kalau nak kena jaga baby kecil demam...kesian...tapi amani dah big girl so, i can handle it...just kena sakit kulit je time umur 4bulan itu hari...dan alhamdullilah kulit sensitive amani dah pun pulih...seronok tgk anak membesar depan mata...dan alhamdulillah lagi seb mummy dapat jaga amani sepenuh masa...

2 comments:

alfa juliet said...

dib sbb kita cousin kan, aku ckp gak ar...aku risau tgk baby yg tak bleh duduk, letak dlm walker awal sgt..dulu ana, aku letak lepas dia dah bleh duduk...bagi tulang belakang dia kuat betul..walker tu sebenarnya nak latih jalan je..tapi ntahlah, memang ada org letak since baby la, aku pun tak tau sgt, tak pernah tanya doctor pasal ni...

apa pun happy tgk amani dah pandai mcm2....luqman belum pandai hisap jari kaki, lambat lagi la tu nak adik..wakakaka

didi said...

erm, tula kitaorg pun letak amani sekejap je bagi dia main2 sikit... tak sampai 5minit pun...takut takle duduk pastu badan bongkok kan..sekjap2 je maam